lokal studio

lokal studio

Menu

Mieszkanie w starym lofcie

Back to portfolio

Obiekt: Mieszkanie w lofcie
Powierzchnia: 55m²

Układ mieszkania zaprojektowany został dla potrzeb młodego, energicznego studenta. Lokalizacja oraz poprzedni charakter budynku były w dużej mierze inspiracją dla projektowanej przestrzeni. Główny poziom mieszkania to salon połączony z kuchnią oraz łazienka. Sufity wcześniej zasłonięte płytą gipsowo-kartonową przez developera zostały zdemontowane, dzięki czemu betonowy sufit nadał bardziej industrialnego charakteru. Dodatkowym plusem była wysokość mieszkania- ponad 4m- co pozwoliło na wydzielenie strefy sypialnianej na antresoli, wykonanej w całości ze stali. Projektowane wnętrze miało być utrzymane w naturalnej palecie kolorów, unikać należało akcentów kolorystycznych, których inwestor nie chciał mieć w swoim mieszkaniu. Jedynym elementem jest lodówka w charakterystycznej dla producenta pastelowej kolorystyce.  Dlatego też w salonie zdecydowaliśmy się na grzejniki wykończone lakierem bezbarwnym. Poprzez swoją formę i proporcje doskonale wpisują się w charakter mieszkania. Łazienka również zaprojektowana została w neutralnej kolorystyce. Charakteru dodają jej dodatki w postaci czarnych baterii, grzejnika oraz innym elementów wykończeniowych i dekoracyjnych.